Zomervakantie

 

Al jarenlang gaat er elke zomervakantie een grote groep NFN-Jongeren naar naturistencampings in Frankrijk. Om de drie jaar wordt er een nieuwe camping uitgezocht. De afgelopen drie jaar zijn de NFN-Jongeren verbleven op Domaine de l’Eglantière. Dit jaar gaat de reis naar 4-sterrencamping Le Colombier, die in een mooie en rustige omgeving ligt. Deze zomervakanties worden grotendeels door de jongeren zelf georganiseerd.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 16 en 26 jaar oud. Veel kennen elkaar al jaren, van bijvoorbeeld de weekenden in Nederland, maar er zijn ook elk jaar weer genoeg mensen die voor het eerst meegaan. Tijdens de vakantie waren er ongeveer 65 NFN-Jongeren op de camping in Frankrijk waaronder 18 nieuwe mensen!

 

Over de camping

Zoals eerder genoemd gaat de reis dit jaar naar 4-sterrencamping Le Colombier. Je vindt naturistencampingLe Colombier, in het Zuiden van de Vendée, in de westelijke Loirestreek aan de Atlantische kust.
De camping wordt het beste omschreven als rustige familie camping. Le Colombier staat bekend om de ruimte, de vrijheid, de goede en schone sanitaire voorzieningen en uiteraard het gezellige samenzijn in de bar en het restaurant. Buiten de vaste activiteiten, zoals broodjes en pizza’s bakken, jeu de boules-toernooien, hebben de gasten de mogelijkheid zelf iets te organiseren. Aangezien er veel families met kinderen en jong volwassenen komen wordt daar op de camping ook veel aandacht aanbesteed. Le Colombier bezit een ca. 50 ha. groot domein en bied heel veel faciliteiten zoals een wellnesscentrum met sauna, jacuzzi, stoombad etc. Ook is er veel plek om te sporten en te spelen. Op de camping bevind zich ook een bar en restaurant, een internationale bibliotheek en een winkel. Dit is nog lang niet alles. De camping is ook toegankelijk voor minder-validen.
In de omgeving zijn er allerlei dingen te doen. Denk aan markten in het centrum, een mooie bergachtige omgeving waar je pachtig kan wandelen, verschillende kunstworkshops in ateliers, gezekerd klimmen van rotswanden en ga zo maar door. We gaan er ook dit jaar weer voor zorgen dat we een mooie selectie aan activiteiten bij elkaar verzamelen zodat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt!
Hier kan je de site bezoeken: http://www.lecolombier-naturisme.com/nl/

Hoe ziet zo’n NFN-jongerenzomervakantie eruit?
Voor maar € 405,- verblijf je twee weken in het zonnige Frankrijk. Hier zitten de heen- en terugreis van en naar het Jaarbeursplein in Utrecht bij inbegrepen. Dit jaar zal de bus vertrekken op vrijdag 20 Juli en weer aankomen op zondag 5 Augustus. Ook zitten het ontbijt, de lunch en het avondeten bij de prijs in.

Tijdens de busreis is er genoeg tijd om alvast een deel van de groep te leren kennen. Eenmaal aangekomen op de camping is er vaak een welkomstpraatje van de campingeigenaren, waarna de jongeren tijd hebben om de tenten op te zetten. In de tussentijd worden de kennismakingsspellen klaar gezet en het activiteiten veld leuk versierd.

Tijdens de vakantie zijn er meestal twee vaste dagactiviteiten voor de hele groep, waarvan een bezoek aan een stad in de buurt er vaak een van is. Hiernaast zijn er themafeestjes, waarvan de thema’s bijna allemaal voor de vakantie al bekendgemaakt worden. Ook is er elk jaar een gala.

Er is een bar aanwezig in de partytent, waar water, frisdrank en drankjes altijd voor een klein prijsje te verkrijgen zijn.

Naast de dagactiviteiten zijn er nog keuzeactiviteiten. Een paar voorbeelden van afgelopen jaren zijn: een grot bezoeken, naar een festival, canyoningen, karten, naar een stadje of kasteel, raften, bowlen, bubble voetbal, en nog veel meer!

 

Wat moet ik doen om hieraan deel te mogen nemen?
Ben je NFN-lid? Dan kun jij je inschrijven! Door het jaar heen ontvang je een aantal nieuwsbrieven over de zomervakantie, waarin onder meer de organisatie voorgesteld wordt en themafeestjes bekend gemaakt worden. Ben je overtuigd en wil je mee met deze zonnige, gezellige vakantie? Schrijf je dan nu in!

Twijfel je nog een beetje en wil je eerst de dynamiek in de groep mee maken, ga dan gezellig mee naar een NFN-J weekend. Deze worden om de 2 maanden georganiseerd. Ga hiervoor naar het kopje ‘weekenden’.

Contact, vragen, ideeën, opmeringen, of wil je de nieuwsbrieven ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar de organisatie via zomervakantie@nfn.nl.