Nazomerweekend – 13/14/15 oktober

Het nazomerweekend op de HLB.

Vrijdagmiddag na werk snel in de auto, gegeten bij een vriendin die ook meeging naar het weekend, en heel snel door richting Waverveen. Ik kon-niet-wachten om iedereen weer te zien. Tot mijn grote spijt was ik niet mee geweest met de zomervakantie dus veel jongeren had ik al een hele tijd niet gezien. We kwamen aan op de camping en we hoorden de gezelligheid al. Auto parkeren en eerst ‘hoi’ zeggen tegen iedereen, voordat we de tent op gingen zetten. De eerste kwamen al naar me toegerend, wat heerlijk om iedereen weer te zien, ik heb ze gemist!

Na het warme welkom snel de tent opgezet, want het was al donker. In verband met de kou mochten we kiezen op we op zolder sliepen of in een tent. Het tentenveld stond verrassend vol! Daarna zijn we naar binnengegaan en hebben we de zolder en de gezamenlijke ruimtes bekeken. Wat een sfeer! Ik had gelijk het gevoel alsof ik op vakantie was met mijn beste vrienden. Vrijdagavond hebben we spelletjes gedaan, hebben we nieuwe mensen leren kennen (blijft heel erg leuk om nieuwe jongeren in de groep te verwelkomen), maar vooral heel veel bij gekletst. Toen we, voordat we naar bed wilden, gingen douchen, moesten we eerst allemaal stoelen, planten en een tekening uit de douches halen. Dit was een momentje dat ik mij realiseerde dat iedereen hier net zo gek is als ik en dat we allemaal onszelf kunnen zijn! Blijkbaar was de douche een plek geweest van een spelletje Apenkooi.

De volgende ochtend lekker uitgeslapen, boodschappen gedaan voor ons ontbijt en in de zon(!!) gechild. Om 14:00 uur begon de campingcantus, de zaterdag-activiteit van dit weekend. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier niet veel zin in had, maar toen iedereen aan de lange tafels schoof, een drankje naar keuze nam en de commissie van het spel verscheen, kon ik niet wachten om te beginnen! Met z’n alle hebben we veel gezongen, lol gehad, rare studentikoze woorden uit ons hoofd geleerd en hebben we uiteraard ook “straf” gekregen, omdat we ons boekje met songteksten kwijt waren geraakt… Het was heel erg leuk gedaan!

Toen was er een moment dat iedereen wat voor zichzelf ging doen. Sommige verdwenen om een spelletje te doen, een stukje te lopen, te chillen op bed, of bleven in de zon zitten, terwijl een ander groepje het druk had met het koken voor de hele groep. Het eten was superlekker en er was genoeg voor iedereen! Na het eten had ik samen met een paar anderen de taak om op te ruimen en af te wassen. Zelfs dat was leuk en we waren zo klaar. ’s Avonds was het feest met als thema: “All White”. Iedereen rende van tent, tot tent, tot zolder, tot feestruimte om elkaar te helpen met het kiezen van kleren en make-up. Alle spiegels waren bezet en overal kwamen witte overhemden, jurkjes, broeken en shirts tevoorschijn. Mij kon je niet gelukkiger krijgen, want er was blacklight-verf dat je mocht gebruiken en overal hingen gekleurde ballonnen! Het was een hele gezellige, witte/gekleurde avond.

De volgende ochtend had niemand haast met uit bed komen. Na het ontbijt gingen wij de tent opruimen en inpakken, verschenen de eerste tassen alweer in de auto’s en dan realiseer je je: het is alweer voorbij, wat was het weer leuk! Wanneer is het volgende weekend?

– Violet