Blootgewone jongeren

bloot jongeren

 

Bloot lopen is voor veel jongeren iets spannends, iets wat je niet vaak doet. Het “blote” lichaam is iets heel persoonlijks, en veel jongeren houden dit liever voor zichzelf, of voor hun geliefden.

Toch wordt bloot steeds minder een taboe, vooral onder de jongeren. Steeds meer jongeren zijn nieuwsgierig en delen dit ook met vrienden. Om kennis te maken met naaktrecreatie en het bloot zijn, zijn er veel mogelijkheden. Op verschillende plekken in Nederland, maar ook in het buitenland zijn er locaties om bloot te lopen.

Sauna
De sauna is de ideale plek om kennis te maken met bloot zijn. In de sauna ben je vaak verplicht, behalve op de badkledingdagen, om bloot te zijn. Mannen en vrouwen zijn gemengd, ook bij de douches en andere gelegenheden zoals het zwembad. Ook zijn er speciale dagen voor mannen en vrouwen, mocht je je hierbij prettiger voelen. Sauna’s hebben ook vaak een grote tuin waar je lekker in kan relaxen, en bloot kan zonnen. De sauna is dus een heerlijke ontspannen plek om eens te ervaren hoe het is om bloot te zijn!


Naaktstranden
In Nederland, maar ook in het buitenland zijn er speciale stranden waar je bloot mag lopen, de zogenoemde naaktstranden. Deze stranden worden afgeschermd en zo kan je in privacy genieten van het bloot zijn. Je vindt ze bijvoorbeeld in Zeeland (Domburg, Renesse en Vrouwenpolder) en in Zuid-Holland (Maasvlakte, Scheveningen en Noordwijk). Ook zijn er naaktstanden te vinden aan meren of plassen in Noord-Brabant (Galderse Meren en het Engelermeer) en in Gelderland (de Groene Heuvels, Stroombroek en Bussloo). Klik hier om te zoeken naar een naaktstrand bij jou in de buurt. Ga gezellig met je vrienden een dagje naar een naaktstrand, en maak kennis met naaktrecreatie!
Camping
Is naaktrecreatie echt iets voor jou, en wil je graag meer ervaring met bloot zijn? Dan zijn naturistische campings iets voor jou! De campings vindt je op veel plekken op de wereld. Op deze campings ben je vrij om bloot te lopen, over de gehele camping. Je bent verplicht om bloot te zwemmen. Ook zijn de douches vaak in een grote ruimte, en niet afgeschermd. Op www.nfn.nl/locaties vindt je veel informatie over deze campings, dus ga gerust op zoek!

 


Je eigen achtertuin
Mocht je het toch nog spannend vinden om bloot te lopen op een openbare plek, kan je er ook voor kiezen om dit in je eigen achtertuin te doen! Als vrouw zijnde: zon een keer topless! Zo maak je ook kennis met het bloot zijn, en kom je erachter wat jij ervan vindt.

 

 

Ervaringen van jongeren met bloot zijn

Al van kleins af aan ga ik naturistisch op vakantie met mijn ouders. Daar heb ik veel jongeren ontmoet waar ik nu nog steeds veel mee optrek, ook binnen de NFN-J. Ik vind het leuk om te zien dat ik nog steeds bevriend ben met jongeren die ik ken van 10 jaar terug, en dit alles door het naturisme! Het is een super chille groep, waarmee ik geweldige tijden beleef. Sinds kort zit ik in de NFN-J commissie waarmee we de weekenden organiseren. Ik vind het heel leuk om de weekenden te regelen, en we hebben echt een topteam! Bo
Eerst had ik mijn bedenkingen over de NFN-J, maar mijn zus en haar vrienden hebben mij ervan overtuigd dat de weekenden heel erg leuk zijn. Met het lenteweekend ging ik voor het eerst mee en ik was verkocht! Ik voelde mij meteen welkom, en aanstaande zomer ga ik mee op vakantie! Daar heb ik enorm veel zin in!! Roos